song lyrics

Manusia Kuat – Tulus

Kau bisa patahkan kakiku
Tapi tidak mimpi-mimpiku
Kau bisa lumpuhkan tanganku
Tapi tidak mimpi-mimpiku

Kau bisa merebut senyumku
Tapi sungguh tak akan lama
Kau bisa merobek hatiku
Tapi aku tahu obatnya

Manusia-manusia kuat itu kita
Jiwa-jiwa yang kuat itu kita
Manusia-manusia kuat itu kita
Jiwa-jiwa yang kuat itu kita

Kau bisa hitamkan putihku
Kau takkan gelapkan apapun
Kau bisa runtuhkan jalanku
Kan ku temukan jalan yang lain

Manusia-manusia kuat itu kita
Jiwa-jiwa yang kuat itu kita
Manusia-manusia kuat itu kita
Jiwa-jiwa yang kuat itu kita

Bila bukan kehendakNya huuu
Tidak satu pun culasmu akan bawa bahagia

Manusia-manusia kuat itu kita, jiwa-jiwa yang kuat itu kita
Manusia-manusia kuat itu kita, jiwa-jiwa yang kuat itu kita
Manusia-manusia kuat itu kita, jiwa-jiwa yang kuat itu kita
Manusia-manusia kuat itu kita, jiwa-jiwa yang kuat itu kita

Kau bisa patahkan kakiku, patah tanganku rebut senyumku
Hitamkan putihnya hatiku, tapi tidak mimpi-mimpiku

I instantly fall in love with this song. The lyrics are so relatable for me and, I believe, for everyone who’s currently struggling to pursue their dreams despite all the challenges that we are facing.

Keep the spirit! God never sleep ๐Ÿ™‚

On This Saturday Night..

I have just randomly typed “mostly jazz” in the YouTube search box, then I found a video of Dira Sugandi singing this song that was originally sung by Billie Holiday. Oh, I love the lyrics. Here are the videos of both the Dira’s version and the original version of this song. Both are great, in my opinion. And yes, I am a Jazz listener, though not that fanatic. ๐Ÿ™‚ ย Enjoy!

The Man I Love

Someday he’ll come along, the man I love

And he’ll be big and strong, the man I love

And when he comes my way

I’ll do my best to make him stay

He’ll look at me and smile, I’ll understand

Then in a little while, he’ll take my hand

And though it seems absurd

I know we both won’t say a word

Maybe I shall meet him on Sunday

Maybe Monday, maybe not

Still I’m sure to meet him one day

Maybe Tuesday will be my good news day

He’ll build a little home, that’s meant for two

From which I’ll never roam

Who would, would you?

And so all else above

I’m dreaming of the man I love

-billie holiday-

 

My Wish by Rascal Flatts

I hope that the days come easy and the moments pass slow,
And each road leads you where you want to go,
And if you’re faced with a choice, and you have to choose,
I hope you choose the one that means the most to you.
And if one door opens to another door closed,
I hope you keep on walkin’ till you find the window,
If it’s cold outside, show the world the warmth of your smile,

But more than anything, more than anything,
My wish, for you, is that this life becomes all that you want it to,
Your dreams stay big, and your worries stay small,
You never need to carry more than you can hold,
And while you’re out there getting where you’re getting to,
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too,
Yeah, this, is my wish.

I hope you never look back, but ya never forget,
All the ones who love you, in the place you left,
I hope you always forgive, and you never regret,
And you help somebody every chance you get,
Oh, you find God’s grace, in every mistake,
And you always give more than you take.

But more than anything, yeah, and more than anything,
My wish, for you, is that this life becomes all that you want it to,
Your dreams stay big, and your worries stay small,
You never need to carry more than you can hold,
And while you’re out there getting where you’re getting to,
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too,
Yeah, this, is my wish.

My wish, for you, is that this life becomes all that you want it to,
Your dreams stay big, and your worries stay small,
You never need to carry more than you can hold,
And while you’re out there getting where you’re getting to,
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too,
Yeah, this, is my wish.

This is my wish
I hope you know somebody loves you
May all your dreams stay big

This is one of the soundtrack of the movie “Letters To God” I have just watched it, by the way. How did that movie touch my heart? I’ll tell you in the next post :).ย 

Rollerblades – Eliza Doolittle

I know you say you’re ready to change
But I need to get it down on paper
It’s in your face, you’re ready to blame
The first guy in line to catch the train

I’ll save your seat
‘Cause you don’t stand for what you preach

You’re singing with a broken string
Tell me what you really mean
Do you know what you want?

While beating up on yesterday
I was on my rollerblades
Rolling on, moving on

It’s time to take the time to create
‘Cause you’re running late, the doors are closing
So tip your hat and you might get back
Whatever you need is up ahead

This train won’t stop
For anybody to get off

You’re singing with a broken string
Tell me what you really mean
Do you know what you want?

While beating up on yesterday
I was on my rollerblades
Rolling on, moving on

You’re singing with a broken string
Tell me what you really mean
Do you know what you want?

Do you know?
Oh, no

We’ve got to run with it
It will get better
And at least
We’re stuck together

Make your mind up
Know what you need to say
Before you shout at me
So take your seat
‘Cause standing only wears out feet

You’re singing with a broken string
Tell me what you really mean
Do you know what you want?

You’re beating up on yesterday
I was on my rollerblades
Rolling on, moving on

You’re singing with a broken string
Tell me what you really mean
Do you know what you want?

Beating up on yesterday
I was on my rollerblades
Rolling on, moving on

Do you know what you want?

———————————————————————

A nice song for broken hearted people! ๐Ÿ™‚ Love the video, anyway.

Pemimpi

performed by Naif

Mimpi teruslah bermimpi
Jangan pernah berhenti bermimpi
Mimpi bisa jadi nyata
Bila engkau berusaha
Untuk mewujudkannya

Mimpi teruslah bermimpi
Siapapun boleh saja bermimpi
Asal jangan engkau lupa
Dan selalu berusaha
Untuk mewujudkannya

Tak ada mimpi yang terlalu tinggi
Semua sangat mungkin ‘tuk diraih
Panggillah aku seorang pemimpi
Panggillah aku ini sang pemimpi

Mimpi bisa jadi nyata
Bila engkau berusaha
Untuk mewujudkannya

Tak ada mimpi yang terlalu tinggi
Semua sangat mungkin ‘tuk diraih
Panggillah aku seorang pemimpi
Panggillah aku ini..
Panggillah aku ini..
Panggillah aku ini..
Panggillah aku ini sang pemimpi

——————————————————

Beberapa waktu lalu ketika saya sedang iseng search lagu-lagu Naif di YouTube, tiba-tiba menemukan lagu yang berjudul “Pemimpi” ini. Liriknya sangat inspiring. Saya adalah seorang pemimpi. Saya sudah menyusun impian saya selama 10 tahun bahkan 20 tahun ke depan. Saya menulis di 1 fileย  microsoft word yang saya beri judul “my biggest dreams” lengkap dengan deadline kapan saya harus mewujudkanya. Ketika mulai muncul rasa lelah dan putus asa, saya selalu buka file itu untuk “mengingatkan” diri sendiri bahwa : “hey ella, loe masih punya banyak mimpi lho. masa gitu aja nyerah?” Dan biasanya semangat saya langsung membara kembali begitu melihat file itu. ๐Ÿ™‚

Kadang saya berpikir bahwa saya bisa menjadi saya yang sekarang, sedikit banyak dipengaruhi oleh mimpi-mimpi saya. Berawal dari SMP, saya ingin melanjutkan SMA di sebuah sekolah negeri yang terbaik kualitasnya di Jakarta. Tidak diterima. Tapi, akhirnya saya bisa diterima juga di sekolah negeri, yang kualitasnya terbaik kedua (pada saat itu) di Jakarta. Ya gak apa-apa lah. Terus, ketika memilih untuk kuliah. Dari SMA saya sudah bermimpi untuk bisa kuliah di salah satu institut terbaik di Indonesia yang terletak di Bandung. Ketika menentukan jurusan, saya ingat lagi bahwa saya bercita-cita menjadi seorang peneliti. Cita-cita yang aneh, memang. Kata orang-orang, jadi peneliti tuh susah kaya. *bodo amat* Mungkin orang-orang pada bingung, di saat orang-orang lain berlomba-lomba untuk menuliskan jurusan teknik bla-bla-bla sebagai pilihan pertama mereka ketika ujian masuk, saya menulis MIKROBIOLOGI sebagai pilihan pertama. Saya senang sekali waktu akhirnya diterima di jurusan itu. Yeah, mimpi kedua telah diraih. Selanjutnya, hari-hari saya dipenuhi dengan kegiatan di laboratorium. Banyak orang yang saya ceritakan tentang kegiatan saya, berkomentar seperti ini : “ih gak asik banget sih kerjaan loe?” Untungnya saya terlahir sebagai orang yang cuek, jadi saya gak terlalu pedulikan apa kata orang. Setelah menjalani aktivitas di kampus, bertambah lagi 1 mimpi saya. Lulus tepat waktu, paling lama 4 tahun. Ini adalah impian yang agak ‘gila’, karena saya tergolong jenis mahasiswa yang biasa-biasa saja. Dengan sedikit jalan yang berliku di akhir masa studi, mimpi ini terealisasikan juga.

Setelah lulus, saya masih punya (banyak) mimpi lagi. Mimpi jangka pendek : saya mau lanjut kuliah S2 di Eropa. Saya daftar ke beberapa universitas di sana secara online. Selain itu, saya juga apply beberapa beasiswa. Mungkin saya belum beruntung, beasiswanya gak ada yang lolos. Hehee. Tapi, dari hasil apply2 online itu, saya mendapatkan suatu offering dari salah satu universitas dengan reputasi yang cukup baik di Eropa. Dan sekarang saya berharap bahwa proses untuk meraih mimpi saya yang keempat akan segera dimulai di akhir tahun ini.

Realisasi dari mimpi untuk menjadi seorang peneliti juga sudah saya rintis sejak sekarang. Ya walaupun sekarang predikat saya masih seorang peneliti abal-abal lah ya. Hehe. Di luar bidang akademik, saya juga bisa bermain piano. Dulu waktu jaman sekolah, sempet kepikiran enak juga kali ya kalau saya bisa jadi guru piano. Eh, kesempatan itu datang tidak disangka-sangka. Jadi, sekarang keahlian piano saya itu malah bisa jadi sumber penghasilan. Walaupun nominalnya tidak besar, tapi mengajarkan saya bahwa cari uang itu tidak mudah.

Kesimpulannya, berdasarkan apa yang saya alami, semua hal yang terjadi dalam hidup saya itu berawal dari mimpi. Saya akan terus jadi pemimpi dan saya gak akan malu mengakui hal itu.

Ketika kita bermimpi, kita akan selalu memikirkan mimpi kita. Kalau kita memikirkan itu terus menerus sambil mencari cara untuk mewujudkannya, suatu saat pasti tercapai.

Hari sabtu kemarin saya berdiskusi dengan salah seorang teman lama. Saya menceritakan kepadanya tentang rencana-rencana saya ke depan. Saya selalu antusias kalau menceritakan tentang mimpi saya. Mau tau apa komentar dia? “Loe ambisius banget ya, La.” Iya, saya memang ambisius dan idealis sekali. Hal itulah yang menyebabkan saya tidak pernah bermimpi untuk menjadi seorang pekerja kantoran. Mungkin idealisme saya bisa mati kalau saya memutuskan untuk kerja kantoran.

Jadi, ayo bermimpi! Mau tau mimpi terbesar saya? Menjadi orang Indonesia pertama yang meraih nobel dalam bidang medical science. Haha..biarin. Namanya juga mimpi, harus setinggi-tingginya.

Salah satu cara untuk saya mensyukuri mimpi-mimpi yang telah tercapai adalah dengan melihat arsip di blog ini. Dulu saya pernah bermimpi untuk menjadi saya yang seperti sekarang ini. And here I am. 5 tahun lagi saya mungkin membaca postingan ini, dan akan memikirkan hal yang sama.

Don’t Stop Believin’

Just a small town girl, living in a lonely world

She took the midnight train goin’ anywhere

Just a city boy, born and raised in South Detroit

He took the midnight train goin’ anywhere

 

A singer in a smokey room

A smell of wine and cheap perfume

For a smile they can share the night

It goes on and on and on and on

 

Strangers waiting, up and down the boulevard

Their shadows searching in the night

Streetlights people, living just to find emotion

Hiding somewhere in the night

 

Working hard to get my fill

Everybody wants a thrill

Payin’ anything to roll the dice

Just one more time

Some will win, some will lose

Some were born to sing the blues

Oh, the movie never ends

It goes on and on and on and on

 

Don’t stop believin’

Hold on to the feeling

Streetlights people

 

Don’t stop believin’

Hold on

Streetlight people

 

Don’t stop believin’

Hold on to the feeling

Streetlight people

 

I just wanna share this song lyrics of Don’t Stop Believin’ by Journey, here in my blog. One thing that we should always keep in our heart is to never stop believing in everything that we know we could reach. All of our dreams indeed can’t be reached without hardworking. However, when there’s a will, there’s a way. Remember guys, in the end everything will be perfect, and if it’s not perfect, then it’s not the end. Being from zero to hero? It’s not impossible!

 

Try Again

This Westlife song always been like my companion whenever I experience some ‘failures’. Nice song, with inspirational lyrics that can give your spirit back.

Hush now, don’t you cry

There’ll be a better day

I promise you

We can work it out

But only if you let me know

What’s on your mind

Baby, you thought it was forever

Through any kind of weather

But someday you will find what you searching for

Try again

Never stop believing

Try again

Don’t give up on your love

Stumble and fall

It’s the heart of it all

When you fall down

Just try again

Smile now, let it go

Hey you will never be alone

I promise you

If you can’t fight the feeling

Surrender in your heart

Remember love will set you free

Baby, you thought it was forever

You would always be together

But someday you will find what you searching for

Try again

Never stop believing

Try again

Don’t give up on your love

Stumble and fall

It’s the heart of it all

When you fall down

Just try again

So, for everyone out there who are currently experiencing kinds of failure, whether academic (just like me), or relationship failures, TRY AGAIN. Because there will always be second chances, friends!

Happy weekend, guys! ๐Ÿ™‚