(hopefully will be) Sweet November

This saturday will be the last day of the first week of November. Gosh, I really don’t realize that time’s flown so fast. So, how was your first week of November so far, reader? Was it exciting? Me? Not really.

Actually November won’t be as sweet as it seems for me since I have a lot of things to be completed  by the end of this month. I must finish the final project proposal. I’ve finished it though but I still have to revise it because there are some essential things and basic principles that I’ve forgotten to put on the proposal. I’ve made a target for myself that at the end of this month I’ll have presented that proposal in front of my advisors. I hope I’ll have prepared everything for  the research on December. Aaaaaahhh…I wish 1 day were more than 24 hours!

And the second thing is…jengjengjeng..

I have to complete the application for applying a master scholarship. Yeah, I got the information about master and doctoral scholarship of international program to Japan few weeks ago from my friend. I thought there are nothing to loose so I decided to apply. So, currently I’m busy with completing all of the requirements. This saturday I’ll take the ITP TOEFL test. Please wish me luck, readers! I hope I can get a much better TOEFL score than 3 years ago when I took predictional TOEFL. And uhhhh…I haven’t made my CV. I don’t have any good pictures to put in my CV. Haha.. 🙂

I still  pray that my November will be sweet, though. When I’m stucked in my busy activities, I always say to myself that December is just one month away. It means that christmas is just one month away.

Enjoy your November, readers whether you’re busy or not! Have fun…..

See you later..

ps : finally I’ve done all of the midtests. huff..so tired with the last exam today..12 number of problems essay..can’t you imagine??

Advertisements

Hey, What’s Up!

Life is so busy right now with all of the college things. But I enjoy it. I’m happy realizing that I’m so busy. No more time wasting time by day dreaming. Haha.

I found that I was just so lucky in the previous weeks. Everytime I prayed to GOD, HE always answered exactly what I had demanded. I’m so grateful to have a saviour like YOU, GOD! In my previous post, like a month ago, I told you about my final project. How I didn’t like my selected topic. You know what, finally I could change my topic into something I really love. Yeah, my current research project topic is multidrug resistant. And the most important thing is that I can do my final project research in my internship place in Jakarta. Woww.. I feel so blessed. I also have met my research supervisor. I haven’t known her before. But, she’s so friendly and she soooo cool. From the way she speak, I can see the genius side of her. She’s also very happy and excited when she know that I’ve prepared my own topic and that I plan to do all parts of this research including my theses in English. Yeah, I’m so on fire with this final project research. I hope I can finish my research as soon as possible, completing my theses, graduate from ITB with the title S.Si behind my name, continue postgraduate study in any country where I can get scholarship. Hahha..and then married maybe? whuahahahaha..

How’s life right now? Life’s so fun so far. My days are not filled with lots of lectures from 7 to 5 anymore. But  there are so much assignments.  So actually it’s just the same. Time is running so fast until I feel that 24 hours a day is not enough. Hufh

And what about love life. It’s suck, actually. Hahaha..No problemo. I won’t rush to find someone who fit me the best. But of course not him..haha..he’s too *what can I say?* childish for me.

Next week will be the midtest week. I have to prepare myself. I hope I can update this blog regularly.

thank you and see you again.. 🙂

enjoy your saturday night, readers!

Final Project Topic

TA_edit1

Finally I’ve got the topic for my Final Project. “Compatibility of some Bacterial Strains as DNA Transformation Vector”. Yeah, that’s my topic. Actually, I prefer to do my second topic. Maybe I should discuss it with my research supervisor. At least, now I feel soooo relieved. Wish me luck for a year ahead, my friends!

Semester 7

Hore..sekarang saya sudah resmi menjadi mahasiswa tingkat akhir di jurusan mikrobiologi ITB. Terus gimana rasanya nih jadi senior? Menurut saya sih biasa-biasa aja. Saya juga sebenarnya nggak pernah menyangka bahwa masa-masa ini akan datang begitu cepat. Rasanya baru kemarin saya lulus SMA dan kemudian berstatus sebagai mahasiswa baru di ITB. Sekarang saya sudah berada di tingkat paling akhir dalam program sarjana. Tahun depan saya harus segera angkat kaki dari institusi ini. Waktu memang berjalan sangat cepat dan tidak pernah kita sadari.

Semester 7 baru berjalan selama 2 minggu dan saya sudah merasakan perbedaannya dari semester-semester kemarin. Dulu saya selalu merasa tidak punya waktu untuk bersenang-senang di luar waktu kuliah. Sekarang saya sering merasa bingung mau melakukan apa karena kadang-kadang dalam sehari saya hanya ada kuliah selama 2 jam. Mungkin keadaannya akan berbeda ketika nanti saya sudah memulai penelitian tugas akhir. Berbicara mengenai penelitian tugas akhir, thanks God, saya sudah memiliki bayangan tentang apa yang akan saya kerjakan. Beberapa hari yang lalu saya sempat stress memikirkan tentang topik apa yang akan saya pilih untuk penelitian. Semoga segala sesuatunya lancar. Doakan ya, kawan!

Maaf ya, sudah lama saya tidak mengupdate blog ini. Koneksi internet di kosan saya sangat parah. Itu alasan pertama. Alasan kedua adalah karena saya nggak tau juga mau cerita apa. Sepertinya tidak ada yang menarik dari kehidupan seorang mahasiswa di kampus layaknya saya ini. Hehehe..

Semester baru berarti gebetan baru. Adeuhh! Akhirnya saya sekarang punya gebetan baru. Gak baru juga sih sebenarnya. Karena ada dia, saya jadi jauh lebih bersemangat datang ke kampus walau jam 7 pagi sekalipun. Hihihi..saya akan mendedikasikan artikel berikutnya di blog saya untuk dia.

Yah, akhir kata semoga semester ini menyenangkan dan saya bisa mencapai apa yang telah menjadi harapan saya yaitu IPK 3,5. It sounds very impossible for someone like me. But, who knows?

Buat teman-teman yang senasib dengan saya, ayo semangat karena semangat akan membuat segala yang tidak mungkin menjadi mungkin. Dan buat adik-adik mahasiswa baru angkatan 2009, selamat datang di ITB! Nikmatilah masa-masa perkuliahan kalian..hahahaha!!!!

21 Credits

It’s already fix now that I’m gonna take 21 credits for the 7th semester. Yesterday, my lecturer said that it was too much. But, yeah this is the one and only way for me to fulfill my target. So on the last semester (8th semester) I’ll only have 8 credits left.

 This is the list of subjects that I take :

  1. Final Project 1 (4 credits)
  2. Bacteriology (2 credits)
  3. Environmental Microbiology (2 credits)
  4. Immunology and Microbial Pathogenesis (3 credits)
  5. Industrial Sociology (2 credits)
  6. Methods of Creative Thinking (2 credits)
  7. Geomicrobiology (2 credits)
  8. Food Nutrition Science (2 credits)
  9. Plant and Microbial Interaction (2 credits)

Woww, it’s quite a lot though. But I’m always be optimistic that I can go through the 7th semester safely. Haha..and I guess I’ll be very busy this semester. Hopefully I can increase my GPA on this semester. More than 3,5 probably. Actually I’m not sure I can gain that much. Yeah, but like I’ve said before..just be optimistic.

Yup, all I can do is just try hard and pray. And I promise on the next semester there won’t be any hang out time after campus. Really have to study hard. *cross finger*

 

*I’ll post about the movie I’ve watched during my holiday later at the end of my holiday. Okey??

Sick!

Yeah, I’d been sick for more than a week. The usual disease, fever or thyphus for more details. Hehe..I didn’t know what’s the cause of me suffering. All I could remember was that I always ate healthy foods. I never bought something dirty from the vendors on the street. Yup, but finally I was sick. It was all began on Friday 2 weeks ago when I went to the mall with my elementary school friends. One of my friends said : ‘La, your eyes are very red. Are you sick?’ And I just said :’Ah, that’s the usual thing. Don’t worry I’m just fine.’ But the reality was different. On the next day, I got fever but I could still do my activities. Even, I still went to the cinema to watch HP 6 on Sunday. The very scary day was Monday, July 20th. I was collapsed and my body temperature was more than 39 degrees celcius. That night, I realized there were something wrong with my body.

On the next day I went to the doctor with my mom and I was being suggested to check my blood in laboratory. Yup, and the result was I suffered from thyphus. Until now, I still haven’t know the real cause of my disease. Was it because my intense interaction with Salmonella bacteria when I was doing my internship? Ah, I don’t know.

Thanks God I still have about 3 weeks holiday so I don’t feel so worry about my recovery. Now, I’m getting better but I still have a little bit cough. All I can do now is just stay at home and online all day long. I don’t allow to go anywhere. Actually sometimes I feel odd too, you know being home alone. And yeah, I miss my campus friends so much. It’s nearly 3 months I haven’t met them. Really miss them. Can’t wait for August 18th to come!

Yup, I think that’s enough for this post. Be healthy, folks! And don’t forget to pray for me. Hehehe.. 🙂

The Beginning of A Long Holiday

UAS udah selesai! Akhirnya..

Sekarang..waktunya liburan. Gak sepenuhnya libur juga sih. Minggu depan saya udah mulai KP (kerja praktek). Ah, semester 6 akhirnya berakhir juga. Rasanya senang dan sedih. Senang karena UAS udah beres. Tapi, sedih karena waktu saya bersama teman-teman sudah semakin sedikit. Yeah semester depan pasti kita udah bakal mencar deh. Kan KKnya bakal beda-beda. Tapi, gak papa..we’ll do it on purpose.

Tapi liburan ini masih terganggu tugas kuliah nih. Iya, masih ada 1 laporan yang harus dikumpulin besok via e-mail ke asisten. Jadi, hari ini lumayan sibuk ngurusin laporan itu. Hahaha..ya sudahlah.

Buat temen-temen yang mau liburan, well..happy holiday!

Buat temen-temen saya yang udah mulai KP hari ini..selamat berKP ria yaa..!! Sampai ketemu di kampus 3 bulan lagi yaa!! Aaah..3 bulan tanpa bercanda dengan sahabat-sahabat saya…menyedihkan. Dan lebih gila lagi..3 bulan tanpa ngeledekin dia….

ps: saya lagi suka dengerin “Love Song For No One” by John Mayer niih..enak banget lagunya.

Final Exams and Some Updates

Yeah, now I’m still being trapped in the middle of final exams. Although I have been in holiday since last Thursday, it doesn’t mean that I can have some refreshing. No,no,no!! I have to do 3 laboratory reports for next week and I’ve just done 1 report. And then, next week I’ll still have some exams..final exams FYI. I have to do Principle and Fermentation Technique, Analytical Microbiology, Biosafety, and Scientific Communication Technique final exams. Woww. Also, at the end of next week, there will be an cheese exhibition in my campus and we have to exhibit our cheese..yeah tha’s our project for this semester.

But, behind all of that hecticness..there is also  good news about me. I have been accepted to have internship in NAMRU.  I feel so happy and very relieved. You know, I’ve been so dissapointed after my internship proposal had been rejected by other institution that I’d been applied before. Thanks God, finally I get a place for me to do the internship which will start next month. Hope I can give the best of me. Weww!!

Celotehan Menjelang UAS

Minggu-minggu ini adalah puncak kesibukan saya nih. Kerjaan banyak banget, minggu depan udah mulai UAS praktikum, lagi. Whuaa..wish me luck! Gak terasa ya, semester 6 sudah akan berakhir dalam hitungan minggu.

Semester 7 nanti saya udah bakalan ngambil mata kuliah TA alias Tugas Akhir. Sumpah gak kerasa banget deh, udah tahun ke-4 aja nih, udah jadi mahasiswa tingkat akhir aja, udah bakalan jadi swasta! Whuaa..saya berasa tua. Iya ih bentar lagi udah ada angkatan 2009. Saya angkatan 2006. Bedanya 3 tahun?? Jauh jugaa..Hal ini menandakan bahwa saya sudah harus cepat-cepat lulus. Pokoknya mudah-mudahan Juli 2010 bisa wisuda deh. Semoga semuanya berjalan lancar.

Ah gak rela deh semester bakal selesai sebentar lagi. Saya gak bisa membayangkan seperti apa keadaan semester 7 nanti, ketika kita semua udah sibuk dengan TA masing-masing. Mungkin akan sulit bagi saya dan teman-teman terdekat saya untuk sekedar hang-out bareng. Semoga kita masih tetap bisa dekat seperti sekarang walaupun nanti udah TA. Pokoknya masalah kuliah gak boleh sampai berpengaruh terhadap persahabatan kita. Oke, teman-teman?

Balik lagi ke masalah tugas kuliah. Weww..weekend ini saya lewatkan dengan mengerjakan tugas. Kemarin udah berhasil menyelesaikan poster untuk tugas Teknik Komunikasi Ilmiah. Tadi malem essay untuk mata kuliah yang sama juga sudah berhasil saya selesaikan. Hari ini, saya mengerjakan slide untuk presentasi Mikrobiologi Diagnostik besok dan belom selesai. Karena sudah tidak ada ide lagi, saya kirim aja deh ke temen saya vi e-mail biar dia yang ngelanjutin. Wakwak..*senyum licik*

Semester 6 menyisakan banyak kenangan lah buat saya. Kalau baca di beberapa postingan saya terdahulu mungkin kalian tahu bahwa di semester 6 ini saya pertama kali merasakan ‘nikmatnya’ bermalam di laboratorium. Yaak..rame sih tapi pagi-paginya badan sakit semua karena tidur di lantai hanya beralaskan sleeping bag yang tipis. Di semester ini juga saya merasakan bagaimana mencekamnya ITB ketika jam 2 pagi saya baru meninggalkan kampus bersama 3 orang teman yang semuanya cewek. Serem lah gelap gulita di seantero kampus. Ada juga pengalaman indah di semester ini. Ketika saya akhirnya berhasil melupakan seseorang yang telah menjadi gebetan saya sejak TPB. Untungnya dia udah lulus, jadi saya tidak perlu melihatnya berkeliaran di kampus lagi. Hehe. Sekarang saya sedang dekat dengan seseorang tetapi tidak dalam status pacaran, hanya dalam status sebagai teman, karena kami masih ingin bebas. Aaah..senangnya semester 6 ini. Momen ketika saya menjadi semakin dekat dengan orang-orang di sekitar saya. Momen ketika seseorang berkata bahwa dia menganggap saya sebagai sahabat baiknya. Beneran deh, saat itu saya udah pengen nangis dengernya. Saya gak nyangka aja kalau ternyata saya segitu berartinya buat teman saya itu. Satu lagi, saya juga bahagia karena ada dia yang udah sering ngejagain saya, dia yang mau ngeladenin pembicaraan konyol saya di Y!m, dia yang pasrah ketika saya gangguin. Hahaha..dia gak nyadar bahwa sebenarnya saya sayang sama dia, though just as a friend. Ketika dia cerita tentang gebetannya di depan saya, awalnya saya sebal. Tapi, kalau sikap dia ke saya tetap nice, saya rasa saya gak perlu sebel sama dia. Buat dia juga, maaf ya kalau saya sering ngehina-hina kamu..hihihi..itu cuma bercanda kok, gak ada maksud lain. Mungkin agak keterlaluan sampai bikin kamu  tersinggung. Makanya, sorry ya.

Aah..andai saya bisa menghentikan waktu, saya tidak ingin momen bersama orang-orang terdekat saya ini cepat berakhir. Tapi, mengapa waktu cepaaatt sekali berjalan ya tanpa kita sadari?

this post is dedicated to my bestfriends, him, and all  microbiology 2006. we’ll struggle together to reach our goals. I love you all, guys! You’re great!

>>Fin

Yaak akhirnya selesai juga. Pengorbanan saya selama beberapa hari terakhir ini untuk begadang akhirnya membuahkan hasil. Finally, proposal metodologi penelitian saya selesai. Kenapa saya niat banget ngerjain proposal ini? Padahal ini kan cuma untuk mata kuliah metpen aja. Bukan proposal beneran. Nilai UTS saya tidak terlalu bagus, jadi saya mengerjakan proposal ini dengan sebaik-baiknya.  A simple reason, indeed.

 Sempat berganti-ganti topik pada awalnya, at last saya menemukan topik yang fix. Sejujurnya, saya pengen banget menjadikan topik ini sebagai topik tugas akhir saya. Tapi, gak tau deh. Lihat nanti saja. Sejak dulu, saya tertarik untuk meneliti mikroorganisme patogen, tapi di kampus gak boleh. Katanya berbahaya dan fasilitas laboratorium di kampus belum bisa menghandle mikroorganisme patogen itu. Jadi, solusi satu-satunya kalau saya mau TA dengan bakteri patogen, ya TA di luar kampus. Yah, mudah-mudahan saja bisa.

 Mau tau topik saya? Saya kasih tau intinya aja ya.

Multi-drug resistance pada Bakteri Salmonella enterica

Itulah topik saya, sodara-sodara! Hehe.. 

Ah, finally selesai juga. Lega. Besok tinggal dikumpulin deh!